12.2.2013

Muutoksia ulkoasussa yms.

Hieno otsikko on hieno. Ajattelin näin joutessani hieman päivittää blogia, kun ei ole mitään koulujuttuja kesken. Työssäoppimiseni paikallislehden toimituksessa siis tosiaan päättyi 1.2 ja maanantaina palasin normaaliin kouluarkeen. Tämä jakso sisältää pelkästään valokuvausta ja olen siitä melko innoissani, mutta henkisten ongelmien lisäksi olen onnistunut hajottamaan selkäni jossain. Alaselkä ollut kohta kaksi kuukautta niin kipeä, etten pysty kumartumaan ollenkaan ja kaikki kehon liikkeet pitää tehdä varovasti. Kipu hallitsee enemmän vasenta puolta, ja kulkee lonkan kautta reiteen. Kävin viikko sitten lääkärissä ja hän totesi minulla vaarattoman noidannuolen, mutta toivotti minut tervetulleeksi uudelleen kahden viikon päästä jos kivut eivät särkylääkkeillä hellitä. Sain reseptin 400mg Buranaan (wtf...) ja kävin hakemassa purkillisen nappeja, mutta sainkin apteekkarilta kuulla, että kyseinen lääke saattaa aiheuttaa ruuansulatuskanaavani haavaumia yhteiskäytössä erään toisen lääkkeeni kanssa. :-D Oh well, aina ei mene nallekarkit tasan. Fiilikset vaihtelevat rajusti milloin tyynen hyväksynnän ja milloin armottoman vitutuksen puolella, koska joudun jättämään monet kuvaustehtävät tekemättä oman kykenemättömyyteni takia, mutta onneksi on aikaa tehdä ne silloin kun selkä paranee. Pitäisi oppia hyväksymään se tosiasia, ettei asioille aina voi mitään eikä se tee minusta luokkakavereitani huonompaa oppijaa.

Päivitin muuten pitkästä aikaa myös blogin banneria ja taustaa, mitäs tykkäätte? Pyrin pienillä muutoksilla tekemään blogista itseni näköisen, enkä ole koskaan kokenut olevani monimutkaisten teemojen ystävä, joten hempeän raikas pilvimaisema sai tilalleen harmaamman ja hillitymmän lohikäärmekuvioinnin. Banneria lähdin tekemään edellisen pohjalta ja tarkoitukseni oli vain poistaa epätasaiset reunat, mutta päädyinkin tekemään kokonaan uuden täysin erilaisella teemalla. Tämä on tähän mennessä paras työni Photoshopilla ja olen todella tyytyväinen siihen. Ensimmäistä kertaa blogini historiassa tuntuu, että tämä tosiaankin on minun leikkikenttäni ja että minulla on viimeinkin taitoa toteuttaa näkemyksiäni.

Viettäkää kiva viikko, kultaiset!

7 kommenttia :

 1. Hurrr kuinka komia banneri ja kiva ulkoasu muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Yllätin itsenikin tuon tekemisessä :-D

   Poista
 2. tuo banneri ei oikein sovi tuohon taustaan, jos tausta ois vaikka harmaa nii sitte ois oikein hyvä :--o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rehellisestä palautteesta. :-) Tausta olikin alun perin harmaa, mutta väritin siitä sinisemmän koska bannerin varjostukset eivät asettuneet yksiin oikein minkään harmaasävyn kanssa.

   Poista
 3. hieno ulkoasu! :) mua on pitkään mietityttäny, miten saa tuollaisen bannerin (ikään kuin taustattomana) bloggeriin? siis niin, että ei tuu mitään ylimääräisiä valkeita laatikkoja, vaan sivun tausta "ympäröi" banneria :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Läpinäkyvän taustan tekeminen on tosi helppoa! Jos et omista Photoshopia, lataa vaikka ilmainen GIMP, siitä löytyy samat perusominaisuudet ja on hyvä yksinkertaisempaan työskentelyyn. Jos haluat aloittaa tekemisen suoraan läpinäkyvälle pohjalle, tee näin:
   1) Avaa File -> New
   2) Päädyt valikkoon Create a New Image, jossa voit säätää kuvan koon (korkeus x leveys)
   3) Koonsäätövalikon alta löytyy linkki Advanced Options, klikkaa siitä
   3) Valikossa neljäs, eli Fill with:, määrää kuvan taustavärin. Valitse sieltä Transparency ja luo kuva painamalla Ok. Sinulla pitäisi nyt olla edessäsi harmaaruudullinen tausta, joka kertoo kuvan olevan läpinäkyvä. Tee kuvaan haluamasi banneri ja muista tallentaa tiedostona .PNG!

   Jos haluat esimerkiksi muuttaa valkoisen taustan läpinäkyväksi, tässä olisi tarkat ohjeet siihen: http://chrisroos.co.uk/blog/2005-09-09-set-background-transparency-in-gimp :-)

   Poista
 4. Jos saa vain pyytää, niin haluaisitko tehdä mulle uuden bannerin? Itse kun olen yrittänyt säälittävällä Picasalla niitä vääntää ja ei oikein .. onnistu. Mutta, sano vastauksesi vaikka Facessa tai IRCssä :--)

  VastaaPoista